Operasyon ortalama 6-7 saat sürmektedir. Operasyon esnasında genel anestezi kesinlikle yapılmaz ve hastaya narkoz verilmez. Lokal anestezi veya Sedasyon uygulanan hasta operasyon sürecinde kendinde olur.
Saç ekimi lokal anestezi altında yapıldığı için ağrı veya acı hissi minimum seviyededir. Lokal anestezinin yanında kullanılan bir diğer yöntem de sedasyon uygulamasıdır. Endişe düzeyi yüksek, çabuk heyecanlanan kişilere uygulanmaktadır.
Saç ekim operasyonu için öncesi ve sonrası süreçleri göz önüne alarak hastanın 3 gün ayırması yeterli olacaktır. Bu 3 günlük süreçte;
1.gün ( Ekim )
Saç ekimi ve prp tedavisi işlemleri yapılır.
2.gün ( İlk Yıkama )
Hastamız ilk yıkama işlemi için yeniden hastanemize gelir. Saç ekilen bölgelere özel bir losyon sürülerek 20dk. bekletilir ve ardından profesyonel bir titizlikle yıkama işlemi gerçekleştirilir.
3.gün sonrası süreç
Saç yıkama işlemi 8 gün boyunca devam eder. İlk yıkama hariç diğer yıkamaları kendiniz de yapabilirsiniz. Yıkamanın nasıl yapılacağı size tüm detaylarıyla tarif edilir. Sekizinci yıkamayla birlikte kabukların dökülme işlemi tamamlanır.
10.gün
Ekim + Kontrol + 8 Yıkamayı içeren toplam 10 günlük sürecin sonunda iyileşme ve görünüm de kızarıklıklarınız %80 azalmış ve saçlarınız kısa kesilmiş gibi olmaktadır.
Saç Ekim Sonucu
Saç ekiminin tam sonuçlarının alınması ve saç çıkışının tamamlanması 6 ay ile 18 ay arasında bir sürede gerçekleşir.
Hormon bozukluğu, mevsimsel döngüler, demir veya vitamin eksikliği, genetik yatkınlık gibi çeşitli sebepler dolayısıyla saçlar dökülebilir. Yetişkin bireylerde günde yaklaşık 50-100 adet tel dökülmesi normal kabul edilmektedir. Belirli bir doğal döngüye sahip olan saç telleri her 4-6 yılda bir kendiliğinden dökülür ve akabinde saç köklerinden daha sağlıklı saçlar çıkmaktadır. Fakat, sürekli ve fazlaca dökülen saçlar ciddi birtakım hastalıkların habercisi olabilmektedir. Aynı zamanda, kadın ve erkeklerde saç dökülmesinin nedenleri farklılık gösterebilmektedir. Erkeklerde genellikle genetik faktörler, ergenlik sonrası saç dökülmesinde rol oynamaktadır. Kadınlarda ise kronik stres, hormon bozuklukları, dengesiz beslenme, çeşitli deri problemleri, kullanılan kozmetik ürünler ve birtakım ilaçlar saç dökülmelerine neden olabilmektedir. Doğum, emzirme ve menopoz dönemlerinde kadınlarda saç dökülmesinde artış görülebilmektedir.
Saç ekiminde ekim sıklığı ile beraber en çok dikkat edilmesi gereken nokta saç çizgisidir. Herkesin saç çizgisi kendisine özeldir ve ön profil kişinin görünüşü açısından en önemli noktadır. Kişinin yüz şekli, çene yapısı, mimiklerin bitiş noktası ve yaş kriteri göz önünde tutularak saç çizgisi belirlenmelidir.
Sorunuz yukarıda yok mu?
Aşağıda bulunan iletişim bilgilerimiz aracılığıyla ya da iletişim formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. Sorularınızı en kısa sürede yanıtlayacağız.